Forumsee logo
Forumsee » Hardware » Networking » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Slow WAN connection on Win7 on 1 computer

Networking - AnandTech Forums - forums.anandtech.com
I have a Win 7 machine (Dell 660S) that when I go to testmy.net I get 39Mbps down and it's always been pretty rock solid in the past at around 115Mbps. I have a 100Mbps internet connection.

I started by testing all the usual things (new cable, different port, deleted/reinstalled driver). At that point I thought maybe the card was going bad but I decided to try one more thing. I ran Linux off a USB stick and bingo speeds were at 115Mbps.

Before I reinstall 7 is there anything I can do to troubleshoot this to figure out where things are going bad?

Also, all my other machines on this network both wired and wireless easily are in the 110Mbps to 120Mbps range using testmy.net. If I use dslreports.com/speedtest I DO get a speed of 120Mbps on the Dell but that is a multithreaded test and from what I've heard not as good an indication of true speeds. If any of that makes a difference in figuring this out.

 


Read responses in forums.anandtech.com

Last videos:

Steelseries Rival 600
Steelseries Rival 600
Replacing Nvidia 980M with GTX 1070
Replacing Nvidia 980M with GTX 1070
Instrumental request :)
Instrumental request :)
Intel Optane 900d
Intel Optane 900d
Old Machine Mod
Old Machine Mod
Occasional problem with YouTube on desktop Windows
Occasional problem with YouTube on desktop Windows
Pump Resivour
Pump Resivour
Life Videos Youtube
Life Videos Youtube
Cars · 
Mobility · 
Hardware · 
Motorbikes · 
Travel · 
Boating · 
Aviation · 
production-frontend
About Forumsee · Contact · Privacy policy · Request content removal
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies.
Accept  ·  Learn more