Forumsee logo
Forumsee » Hardware » Apple & Mac » Read message
RSS: Subscribe to RSS

External drive - volume not mounting

iMac - MacRumors Forums - forums.macrumors.com
Hello,

I have an external hard drive with multiple volumes/partitions. One of the volumes has a carbon copy clone of my Mac hard drive and was previously bootable.

I just ran carbon copy cloner to update the backup of my Mac and then proceeded to try booting up the cloned backup. The Apple logo showed and the progress bar slowly progressed but took a very long time. I eventually forced shutdown the Mac by holding the power button and rebooted into the main internal hard drive.

When I tried mounting the external drive only 2 of the 3 volumes mounted and the volume with the backup clone would not mount. I tried opening disk utility but it just said loading disks with spinning wheel for ages. If I eject the external drive disk utility works.

I have tried restarting the computer but it still does not work. When I tried ejecting the other volumes it took a very long time.

Any help would be appreciated - Thanks!

 


Read responses in forums.macrumors.com

Last videos:

Steelseries Rival 600
Steelseries Rival 600
Replacing Nvidia 980M with GTX 1070
Replacing Nvidia 980M with GTX 1070
Instrumental request :)
Instrumental request :)
Intel Optane 900d
Intel Optane 900d
Old Machine Mod
Old Machine Mod
Occasional problem with YouTube on desktop Windows
Occasional problem with YouTube on desktop Windows
Pump Resivour
Pump Resivour
Life Videos Youtube
Life Videos Youtube
Cars · 
Mobility · 
Hardware · 
Motorbikes · 
Travel · 
Boating · 
Aviation · 
production-frontend
About Forumsee · Contact · Privacy policy · Request content removal
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies.
Accept  ·  Learn more