Forumsee logo
Forumsee » Hardware » General » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Corsair Cooler problem or Motherboard problem?

Hardware - Lowyat.NET - forum.lowyat.net
This happened last night.

When i switch on my PC. It showed an error msg in POST saying that CPU temp is too high.

"CPU fan speed error detected. Ensure CPU fan is properly installed on the CPU_FAN header." But the fan was blasting and running in full load.

Heres what i did:

1. Unplug my H100i V2 fan header and plug it into the other CHA_FAN 1 header. The fan still works, but in bios main menu, CHA_Fan 1 is shown not working and no rpm is shown.

2. Plug my case fan into CPU_Fan header. Case fan works fine. Bios display CPU fan is working and rpm is showing.

In this case, is the cooler fan header faulty? or is the mobo?

Please advice. Thanks.


Read responses in lowyat.net

Last videos:

Steelseries Rival 600
Steelseries Rival 600
Replacing Nvidia 980M with GTX 1070
Replacing Nvidia 980M with GTX 1070
Instrumental request :)
Instrumental request :)
Intel Optane 900d
Intel Optane 900d
Old Machine Mod
Old Machine Mod
Occasional problem with YouTube on desktop Windows
Occasional problem with YouTube on desktop Windows
Pump Resivour
Pump Resivour
Life Videos Youtube
Life Videos Youtube
Cars · 
Mobility · 
Hardware · 
Motorbikes · 
Travel · 
Boating · 
Aviation · 
production-frontend
About Forumsee · Contact · Privacy policy · Request content removal
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies.
Accept  ·  Learn more