Forumsee logo
Forumsee » Hardware » Apple & Mac » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Proccy, Mobo & RAM

PC Components / Configurations - www.digit.in
Currently my PC have slowed down like hell and I feel it can't keep it up anymore with the newer version of Visual Studio and SQL Server. So I'd like to upgrade my Processor, Motherboard & RAM.

1. What is the purpose of the computer? What all applications and games are you going to run? (Stupid answers like 'gaming' or 'office work' will not work. Be exact. Which games? Which applications? Avoid the word 'et cetera.')

Ans: Visual Studio, SQL Server, Android Studio, Photoshop, Lightroom and some other lightweight programming applications like NodeJS etc.

2. What is your overall budget? If you can extend a bit for a more balanced configuration, then mention this too.

Ans: 30k - 40k

3. Planning to overclock?

Ans: No. Never in future

4. Which Operating System are you planning to use?

Ans: Windows 10

5. How much hard drive space is needed?

Ans: HDD Not Needed

6. Do you want to buy a monitor? If yes, please mention which screen size and resolution do you want. If you already have a monitor and want to reuse it, again mention the size and resolution of monitor you have.

Ans: No. I already have Dell ST 2220 L

7. Which components you DON'T want to buy or which components you already have and plan on reusing?

Ans: My Current Config is

Processor : Intel Core i5 2400

Motherboard : Intel DH67CL

RAM : 2 x GSkill Ripjaws X 4 GB

Graphics Card : AMD Raedon HD 6770

Power Supply : Seasonic S1 2II Bronze 520 W

Monitor : Dell ST2220 L

HDD : WD Blue 500GB

8. When are you planning to buy the system?

Ans: Next 2-3 Months

9. Have you ever built a desktop before or will this be done by an assembler?

Ans: Yes. I can assemble the parts.

10. Where do you live? Are you buying locally? Are you open to buying stuff from online shops if you don't get locally?

Ans: Kolkata. Can buy locally / online based on the deals.

11. Anything else which you would like to say?

Ans: I'd like to upgrade my Processor, Motherboard & RAM.
Date: Jan 11, 2017   


Last videos:

Why can't QT Player play this AVI?
Why can't QT Player play this AVI?
Compatible USB-C to HDMI Dongle that outputs 4k/60hz from the New Macbook Pro w/TB
Compatible USB-C to HDMI Dongle that outputs 4k/60hz from the New Macbook Pro w/TB
MacBook Pros (early 2015+) are rattling
MacBook Pros (early 2015+) are rattling
Inconsistent branding?
Inconsistent branding?
Inconsistent branding?
Inconsistent branding?
Apple's 'Designed by Apple in California' Video Now Available on YouTube
Apple's 'Designed by Apple in California' Video Now Available on YouTube
Speaker buzzing noise on 2016 15" - check yours!
Speaker buzzing noise on 2016 15" - check yours!
iFixit is refusing to replace battery under 1 year warranty
iFixit is refusing to replace battery under 1 year warranty

Cars ·
Travel ·
Pets ·
production-frontend