Forumsee logo
Forumsee » Hardware » Laptops » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Need help fixing a Sandisk X300 SSD drive.

Troubleshooting Laptops & Notebooks - Badcaps Forums - www.badcaps.net
I'm not sure if this is the best sub-forum to post this under but I couldn't really find one that fit. I didn't think it belonged under the normal computer repair forum but if it does, perhaps a moderator could move it for me?

A friend brought me a 128GB Sandisk X300 SSD drive. He says he was using his computer, turned it on one day and the drive wasn't detected anymore.

Sure enough, on my computer, the BIOS does not detect the drive. I believe there's a problem with the PCB. I don't have any experience with SSDs. Does anyone have any ideas what might be wrong?

I believe I found a SMD fuse on the PCB and I put a my DMM probes acrossed it, checking for continuity. I got a reading of 0.000 Ohm.

There's a bunch of SMD caps. I'm wondering if one of them might be bad. There's also a few SMD resistors (or what appears to be resistors) but they have the marking 000 on them. I've seen things like this before. Not really sure if they're resistors or not, but if they are, why would we ever have a resistor that reads 0 Ohm?

I'd appreciate any advice anyone could give me. Thanks!
Date: Jan 9, 2017   


Last videos:

Steelseries Rival 600
Steelseries Rival 600
Replacing Nvidia 980M with GTX 1070
Replacing Nvidia 980M with GTX 1070
Instrumental request :)
Instrumental request :)
Intel Optane 900d
Intel Optane 900d
Old Machine Mod
Old Machine Mod
Occasional problem with YouTube on desktop Windows
Occasional problem with YouTube on desktop Windows
Pump Resivour
Pump Resivour
Life Videos Youtube
Life Videos Youtube
Cars · 
Mobility · 
Hardware · 
Motorbikes · 
Travel · 
Boating · 
Aviation · 
About Forumsee · Contact · Privacy policy · Request content removal
production-frontend
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies.
Accept  ·  Learn more