Forumsee logo
Forumsee » Hardware » Computer Components » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Overclocking 7700k z170 motherboard help

Intel CPUs - www.overclock.net
This is a repost cause i put in in the wrong spot of the website, my bad, im new.

I posted this on 2 different places on reddit with no avail.... so here i am!

So I’ve recently gotten a new 7700k so I’m ocing it. I’m having some issues. My mobo is gigabyte z170xp-sli. Here is my iPhone notepad copy paste of results so far.

1.35 4.6 “standard” STABLE temp G

1.365 4.8 “standard” UNSTABLE TempG

1.37 4.8 “standard” UNSTABLE temp g

1.375 4.8 “standard” unstable temp g

I’m using intel burn test. Im aware intel burn test may not be the best stability tester however it does from what I know push the heat higher than most which is important for me. It has also proven accurate with stability for me in the past. all of the “unstable” attempts were detected at 23.xx seconds, every time. So I’m curious is that has an impact.

Also my “cpu core loadline calibration” and “vaxg loadline calibration” are both on standard. That’s what that means in the results. Any ideas, I’m gonna take a break from tests for now. And once I get some ideas, continue. I also don’t know much about oc anymore, besides my very basic 6700k oc, the last time I was really in the settings was when haswell just came out. Thanks in advance!

The main goal is to push the overclock further ( i want 5ghz but that doesn't seem possible so I'm going for 4.8ghz. any tips or anything, the settings I've mentioned are the ONLY ones changed.

Edit: I put them on standard cause I’ve noticed it lowers heat, maybe they shouldn’t be on standard? That’s all I know about those settings. '); }
Date: Jan 13, 2018   


Last videos:

Need to flush blocks & rads
Need to flush blocks & rads
Phanteks P400S Tempered Glass hard tube loop
Phanteks P400S Tempered Glass hard tube loop
Sapphire RX 580 not detected after bios flush
Sapphire RX 580 not detected after bios flush
Sapphire RX 580 not detected after bios flush
Sapphire RX 580 not detected after bios flush
My Temps for my Overclocked AMD Athlon II x4 640 on air
My Temps for my Overclocked AMD Athlon II x4 640 on air
Instrumental request :)
Instrumental request :)
Instrumental request :)
Instrumental request :)
Acoustic Delay-line Memory
Acoustic Delay-line Memory
Cars ·
Travel ·
production-frontend
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies. Learn more