Forumsee logo
Forumsee » Hardware » Computer Components » Read message
RSS: Subscribe to RSS

cpu temps throuh the roof on watercooled rig

Intel CPUs - www.overclock.net
Hi guys,

I just reassembled my system after a deep clean of my loop and all the components, upgrading to skylake i5 6600K and MSI z170 in the process.

I have the EK Supremacy EVO cpu block, and before i reassembled i could not even surpass 60c under load

Now it idles around this temp, and as soon as i do anything, including just installing something, it shoots up to close to a 100c.

I am assuming this would indicate that something is very off here.

I have quite a large res, feeding my swiftech mcp655 pump, which goes straight to the cpu ---> radiator--->double GPU----> another radiator and then into the reservour again.

My gpus are idling at 26c so obviously the WC is doing its job on those.

I have no idea what could be wrong, i cleaned the block and attached it firmly to the cpu.

Could this be a bad chip or what could be wrong? I just don't get it.

Any help would be appreciated as I can do absolutely nothing now.

Edited by latprod - Today at 1:11 am '); }
Date: Feb 17, 2017   


Last videos:

Antec HCP 850 plat
Antec HCP 850 plat
A question for Ryzen owners
A question for Ryzen owners
Overclocking i7 3820, potential RAM issue
Overclocking i7 3820, potential RAM issue
Popping/Farting Active Subwoofer Problem
Popping/Farting Active Subwoofer Problem
What ever happened to Mayhems Chameleon.......
What ever happened to Mayhems Chameleon.......
Im stumped need advice?
Im stumped need advice?
Mist makers, anyone?
Mist makers, anyone?
Intel Z170 and Windows 7 Slow Update
Intel Z170 and Windows 7 Slow Update

Cars ·
Travel ·
Pets ·
production-frontend