Forumsee logo
Forumsee » Hardware » Networking » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Slow WAN connection on Win7 on 1 computer

Networking - AnandTech Forums - forums.anandtech.com
I have a Win 7 machine (Dell 660S) that when I go to testmy.net I get 39Mbps down and it's always been pretty rock solid in the past at around 115Mbps. I have a 100Mbps internet connection.

I started by testing all the usual things (new cable, different port, deleted/reinstalled driver). At that point I thought maybe the card was going bad but I decided to try one more thing. I ran Linux off a USB stick and bingo speeds were at 115Mbps.

Before I reinstall 7 is there anything I can do to troubleshoot this to figure out where things are going bad?

Also, all my other machines on this network both wired and wireless easily are in the 110Mbps to 120Mbps range using testmy.net. If I use dslreports.com/speedtest I DO get a speed of 120Mbps on the Dell but that is a multithreaded test and from what I've heard not as good an indication of true speeds. If any of that makes a difference in figuring this out.

 
Date: Apr 21, 2017   


Last videos:

How To Install Pi-Hole in Windows via Hyper-V & Debian
How To Install Pi-Hole in Windows via Hyper-V & Debian
I did a Kaby Lake HTPC build for 4k streaming
I did a Kaby Lake HTPC build for 4k streaming
Interesting video by a brand
Interesting video by a brand
Blinking Icons/Taskbar
Blinking Icons/Taskbar
Blinking Icons/Taskbar
Blinking Icons/Taskbar
How to tell if you are vulnerable...
How to tell if you are vulnerable...
Video: AmpliFi HD mesh router
Video: AmpliFi HD mesh router
Well here it is My final finished...
Well here it is My final finished...

Cars ·
Travel ·
Pets ·
production-frontend